A hagymákat megtisztítjuk,félkarikára vágjuk és az olívaolajon folytonosan kevergetve addig dinszteljük,amíg össze nem esik (nem szabad hogy meg barnuljon).
Felengedjük vízzel,hozzáadjuk a húsleveskockát,2-3 babérlevelet, kicsit sózzuk borsozzuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, és amikor a hagyma megpirult, a tejszínes liszttel behabarjuk a hagymalevest, és még egyszer átforraljuk.
Tálaláskor a tányér aljára reszelt sajtot és kockára vágott pirított kenyérszeleteket teszünk.
Lilahagymás-tejfölös piritós
Hozzávalók:
1-2 nagy fej lilahagyma
só
bors
pirospaprika
olaj
1 kis pohár tejföl
kenyér szeletek
Elkészités:
A felaprózott lilahagymát olajon megpároljuk.
Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk,és pirospaprikával összekeverjük.
Hozzáadjuk a tejfölhöz és jól öszekeverjük.
A pirítóst kenyérszeletekre kenve fogyasztjuk.
Gombakrémleves
Hozzávalók:
0,5 kg gomba
1 doboz mascarpone
Fél fej vöröshagyma
Olaj
Só
Bors
20 dkg bconkocka
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát megpucoljuk, megmossuk.
A hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felvágott gombadarabokat, sózzuk, borsozzuk. Kicsi vízzel felöntjük és pároljuk, kb. 15 percig.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mascarponét. Botmixerrel összeaprítjuk a gombát benne. Majd újabb 5 percig főzzük.
A bacont megpirítjuk és a tetejére szórva tálaljuk.